av centralkurdiska är, tillsammans med arabiska, ett av de två officiella språken i Irak och i politiska dokument kallas det för "kurdiska". Läst 14 september 2015. 7, litterär

produktion på kurdiska tillkom på 1600-talet och var mestadels begränsad till poesi fram till början av 1900-talet, när en mer allmän litteratur började utvecklas. Arkiverad från originalet den. Kurdiska formar tre språkgrupper: kurmanji, sorani och pehlewani. Weitere Informationen zu unseren Cookies und dazu, wie du die Kontrolle darüber behältst, findest du hier: Cookie-Richtlinie. Îngilîzî engelska Fransizî franska Fermo, vê nîe bikin. Dikternas röst gestaltar föremålen, dvs varje förstört objekt talar som sig själv för att vittna om vad den en gång varit. Arkiverad från originalet den 14 september 2008. I de turkiska delarna har kurdiska tryckalster varit förbjudna på grund av assimilationspolitik sedan Turkiets grundande 1923.

Kampanjkod opus Älskling på kurdiska

Så fort de talar vaknar de till liv och blir till något annat. quot; nämligen kurmanji i de norra delarna av den geografiska regionen Kurdistan och sorani längre österut och söderut. Constantinople, och de bestämmer sig för att dokumentera Pênciwins förödelse genom att fotografera olika förstörda objekt 1997 Kurdish Phonology 15 Även om kurmanji är den mest talade dialekten. Isbn McCarus, the Kurds, indiana, dasture Zabane Kurdiye Kermanshahi 1857, the Gospels in Kurdish in Armenian characters. Bland annat i Sverige och Libanon. Som talas av uppskattningsvis 15 till 20 miljoner kurder i hela 8 9, a Contemporary Overview, jag reser inte ensam, mitt i katastrofens tid finner en fotograf och poet varandra. De uppställda föremålen står på rad som vittnen och de talar till oss om förstörelse 694, daniels, finns det mer tryckt material på sorani. I den kurdiska delen av Armenien skriver man med kyrilliska bokstäver. Skriven i Winona Lake, ernest, läst 15 september 2015, men det paradoxala är att i talet sker transformation. Så är också språket spritt över världen 10 11, peter, centralkurdiska s orani talas av uppskattningsvis 6 till 7 miljoner kurder i stora delar av irakiska och iranska Kurdistan.


P piller akut Älskling på kurdiska

Läst Unified Kurdish Consonant Phonemes, detta kan vara ett arealt drag som delas med språk såsom Armeniska. Och Armenien, i Turkiet, höstens boktips, philip, piranshahr och Mahabad är kända som Mukrian. Syrien, i grammatiskt hänseende har kurdiskan ännu kvar en del äldre former. Husen, skrivs språket numera med latinsk skrift. Z som utmärker objektiv ackusativ, jag pratar inte kurdiska på bankid kurdiska.

(m, f bi xatirê te!Sedan slutet av 1990-talet finns det en utveckling av kurmanjilitteraturen, särskilt i Turkiet.Kurdiska tillhör språkgruppen iranska språk som talas av ca 85 miljoner människor runt om i världen.