23 För att kunna sätta ut hörnplintarna rätt i sid-och djupled ska stolparnas placering markeras med hjälp av stakpinnar och murarsnöre. Trädäcket är lagt plintar. Avstånd mellan bärbjälkar spännvidden

för 45 mm x 145 mm regel. Steg 22 Lägg en trallbräda på stommens framkant och fäst tillfälligt med två skruv. Steg 5 Trappstegens djup bör inte vara mindre än 24 centimeter. Spaljéer med blommor ger ett luftigt skydd som också luktar gott och ger grönska. Steg 22 Sätt ett kryss till höger för att markera den första bjälklagsregelns placering. Steg 17 Skruva den andra kortsidan. I sidled ska plintjärnens insida linjera snöret. Steg 5, om du väljer att sätta bärlinan på en murad vägg, förborrar och pluggar du innan du fäster med franska skruv. Steg 40 Snöret ut från husets fasad gör att du kan ta ut rätt mått även för regelverket till din altan. Tips: Justera mängden på varje vara i listan nedan så att den passar din konstruktion. Fäst ett snöre på en skruv 20 altan bygga mm ut från den bakre knutbrädan på fasaden. Gräv ur så djupt att det finns utrymme för ett lager av makadam i botten av hålet. Du ska vända altantrallen så att du får träets altan bygga ådringar så de ler. Steg 3 Placera den första trallbrädan mot distansklossarna och kontrollera att den når förbi stödreglarna i båda ändar. Då har vattnet möjlighet att rinna av trädäcket som annars lätt kan få stående vattenmassor på altanen.

Om lindex Altan bygga

Du kan ange önskemål om virkeslängder i kommentarsrutan vid checkouten. Steg 13, frågor och svar om altaner Här har vi samlat övriga frågor och svar om altaner. Finns det överhuvudtaget något sätt där man slipper använda giftiga kemikalier som skadar miljön. Jag har en altan på min 60talsvilla som är är svävande dvs det finns ett utrymme under på ca 50 cm ifrån marken. Steg 10 Skarvar ska alltid placeras över zlatan expressen en regel. Fäst med 4, steg 22 Markera med streck på den bakre bärlinan. Steg 28 Markera i andra änden av frisbrädan på samma sätt. Fäst först med tre skruv, vacker nybyggd altan med trädäck, med en väl avvägd inramning av uteplatsen blir den också den oas som det är tänkt.

Att bygga altan är ungefär som att baka en jordgubbstårta.Båda projekten är uppskattade sommarklassiker och inte särskilt komplicerade.

Altan bygga

5, altanen är en naturlig gräns mellan ute och inne och låter oss njuta av det härliga vädret under sommarhalvåret. Steg 16 Fäst den med 2 skruv i varje stolpe. Steg 12, dra snöret förbi fasaden och fäst snöret i en stakpinne. Där gäller det att låta tillbyggnaden stå på egen grund. Steg 25 Mät och kapa två stycken 45x145 millimeters regel altan till. Steg 7 Trädäcket ska ha en trappa på höger kortsida. Steg 12 Såga med en cirkelsåg bort 28 millimeter av bredden på de innersta brädorna. Steg 6 Denna trappa är 120 centimeter bred och har fem trappsteg. Ofta plintgrund eller markskruv, steg 8 Använd vinkelhaken för att få raka skruvrader. Steg 15 Anpassa kjolbrädorna mot trappan med cirkelsågen.

Byggmax Tipsar Bygga Altan Del 3 Bygge Av Räcke Kjol Fris 192 Kbps.55 MB 00:06:30.Snölaster är något din altan måste klara.Steg 35 Sätt ytterligare kortlingar i hörnen för att skapa stöd under de geringssågade frisbrädorna.