trä, så det hade kunnat gå mycket värre. Det var två fönster krossade och stark bensinlukt i källaren, säger Daniel Sirensjö på räddningstjänsten i Perstorp. Migrationsverket har förlängt avtalet

med Tokeryds Herrgård, strax utanför Jönköping, som kommer att fungera som asylboende även fram till 20 november. Under tisdagen inledde polisen en förundersökning asylboende om försök till mordbrand. Räddningstjänsten fick också bryta upp delar av huset för att kunna släcka branden. Begränsade skador, huset ska ha fått begränsade skador. Skånska Dagbladet uppger att det rör sig om ett tilltänkt flyktingboende. Press J to jump to the feed. Brandrummet är brännskadat med förkolnade väggar och golv, säger Daniel Sirensjö. Det var en granne som upptäckte branden, det är vi oerhört tacksamma för. Old news not marked as such. Migrationsverkets presstjänst uppgav på torsdagsmorgonen att det inte var klarlagt om bygganden var planerat för att inhysa asylsökande. Press question mark to learn the rest of the keyboard shortcuts 21 comments 79 Upvoted, this thread is archived, new comments cannot be posted and votes cannot be cast. Migrationsverket har tackat nej till att använda huset som flyktingboende, skriver. Enligt polisen i Skåne ska byggnaden eventuellt planeras att bli ett boende för asylsökande. Under natten mot lördag eldhärjades även den nedlagda Kånnaskolan utanför Ljungby. Aleris driver boende på uppdrag av kommuner, på entreprenad eller genom ramavtal. Nej till asylboende i Vollsjö. En sida för oss som står upp för välfärden! Ett planerat asylboende utanför Perstorp började brinna på onsdagsnatten. Det är det sjätte misstänkta attentatet mot flyktingboenden på kort tid. Det var två fönster krossade och stark bensinlukt. Det var vid 13-tiden torsdagen som en brand startade inomhus på ett asylboende i Kramfors. Det är en man som sitter anhållen misstänkt för att tänt eld på ett boende genom att tända eld. NyhetFlyktingar healas på asylboende. Asylboende åter aktuellt i skandalhusen. Ännu en gång har en ansökan om att driva asylboende.

Även den händelsen utreds som en mordbrand. Migrationsverket betalar ut 194 kronor per sängplats och dygn. Företaget bakom ansökan hade fått godkänt i asylboende sala en första omgång på rent formella grunder. Rubriceras som grov mordbrand, men vill inte gå in på vad man hittat på platsen som gör att man misstänker detta. Sydsvenskan skriver att fyra räddningsenheter från räddningstjänsten deltagit i släckningsarbetet under natten 13, by using our Services or clicking I agree. Bo på mindre yta, förtätning innebär att varje asylsökande får bo på minst tre kvadratmeter boendeyta istället för gängse fem kvadratmeter. Kommer någon kunna bo här, you agree to our use of cookies. Det har även gjorts ett tilläggsavtal om förtätningsplatser.

Senast under tisdagen utfördes ett attentat mot en skolbyggnad i Upplands Väsby som var tänkt som asylboende. Avtalet sträcker sig mellan 22 öka maj och 20 september. Sort by, säger en operatör ansöka vid SOS Alarm. Vi rubricerar det som grov mordbrand. Personal Attack Rude, du har väl inte missat att ladda ner Jnytts nya app. Det är det sjätte misstänkta attentatet mot flyktingboenden på kort tid.

Ett gammalt ålderdomshem i Oderljunga utanför Perstorp började brinna under natten mot torsdag.Ingen synlig naturlig brandorsak, säger Daniel Sirensjö på räddningstjänsten i Perstorp.