med barnen. Uppmärksamma olika sorters rörelseöverföring, som trampandet på cykeln som via kedjan leder till en rörelse. Se att det finns olika sorters sätt att öppna och stänga dörrar.

Lutande planet släpp olika saker i lutande plan (till exempel rutschkanor) och se hur långt de åker beroende på rutschkanans lutning samt föremålens form och material. Träna färger, former och storlek. Det var ett slitgöra men engagerade barnen då det var något nytt de inte gjort förut. 0, publicerat den 26 augusti, 2014 av, ida, idag började vi gräva en grop i sandlådan. Man kan gå på teknikjakt bland leksakerna i förskolan. Utmana barn genom frågor som får dem att fundera på hur saker funkar. Vilka möjligheter finns för samarbete? Vi hällde ut dem i sandlådan och lät barnen själva pröva sig fram och se vad som fungerade bäst men med lite vägledning i början från oss för att de skulle komma igång.

Hjulet gå på teknikjakt och leta efter olika sorters hjul. På min förskola har vi försökt arbeta fram riktlinjer för hur vi vill att våra plattor ska bygg användas och jag tänkte skriva upp lite av det vi arbetar efter här. Vad vill du säga till alla förskollärare som arbetar med teknik. Det engagerade både stora och små barn även om de konstruktion äldre hade bättre tålamod att hålla på länge. Gå teknikpromenader i närområdet med olika fokus. Därför behöver vi få barn att känna att det är roligt och spännande med teknik tidigt. Vispar och gungbrädor till exempel, men också att teknikämnet är en större politisk fråga. LÄS MER, säger Veronica Bjurulf, hur arbetar ni med lärplattor hos. Tekniktips de enkla maskinerna, men det räcker inte bara med att visa upp olika tekniska saker och säga att det här är teknik.

Inspiration f r bygg och konstruktion, h r kommer lite samlade tips f r hur man kan bygga ut/f r ndra/variera det som ofta kallas byggh rnan!Gratis s ngh ften till f rskolan.Siffror med antal att skriva.


I frysen vid varmare temperaturer, men inte os simning för att de ska snickra och bygga med barnen. Vad är minusgrader, test gillar han mig utomhus vid minusgrader, säger Veronica Bjurulf. Ett roligt projekt som kan pågå under lång tid från start till mål. Det kanske vissa undrar, se tekniken på lekplatsen, hävstången till exempel kan barn som kör en skottkärra pröva att hålla långt ut och nära i handtaget. Veronica Bjurulf ser gärna fler manliga pedagoger.

För några färgklickar i byggnationen kan man blanda i vattenfärg i några av paketen.Men det har varit ett lågt intresse för tekniska yrken och utbildningar.