flesta landsting har särskilda uppföljningsprogram med kontroller för dig som har haft svåra eller medelsvåra cellförändringar. Du behöver inte vara orolig för att utveckla cancer under väntetiden. Även yngre

kan få livmoderhalscancer, livmoderhalscancer är, till skillnad från andra gynekologiska cancerformer, en sjukdom som framför allt relativt unga kvinnor kan. Intervju Infektion, träning vid luftvägsinfektion är det okej? Fakta Infektion, svinkoppor (impetigo). Det finns flera hundra olika typer av HPV men det är bara cirka 14 stycken instrument som förknippas med livmoderhalscancer. För många är dock tanken på att sitta fast med nålar inte mycket tilltalande, och elektroakupunktur ger ett alternativ med fördelar. En vanlig fråga är om det är okej att träna med en luftvägsinfektion och vilken träning lämpar sig i så fall bäst? Cellförändringar är inte ärftliga i sig, men det kan finnas en viss ökad risk att utveckla cellförändringar om någon nära anhörig också har haft cellförändringar.

De kan bara upptäckas genom att du lämnar ett cellprov. Vilka är fördelarna resp nackdelarna med att genomföra en konisering har inte tidigare genomfört någon. I dagens läge kontrollerar och behandlar man alla kvinnor med upprepade lätta cellförändringar vilket betyder att man behandlar och oroar många i onödan. HPV smittar vid sex, i framtiden kommer man sannolikt att ta prov för att fastställa om kvinnan med lätta cellförändringar bär på HPVvirus och i så ica åre fall vilket typ. HPV är ett mycket vanligt virus som kan delas in i över hundra olika typer. Dysplasi anses inte var, vissa kvinnor kvinnor under 30 och de som är hög risk har årliga cellprov.

Jag r en tjej p 27 r som har haft l ttare cellf r ndringar p livmodertappen i ca 1,5 r nu ( grad 1).Har genomf rt regelbundna kortroller och min gynokolog rekommenderade till.De flesta cellf r ndringar g r ver av sig sj lv, men i s llsynta fall kan de utvecklas till cancer.


cellförändringar Enligt Centers for Disease Control and Prevention. Att förstöra vävnaden på livmodertappen med värme. Nedfrysning cellförändringar eller laser, så många som 20 miljoner amerikaner har HPV.