du osäker, fråga din instruktör innan tävlingen eller den instruktör som finns på plats under tävlingsdagen. Förr blev man diskvalificerad om man inte hade passerat startlinjen efter den angivna

tiden, numera gäller att tidtagningen startas efter 45 sekunder från det att startsignal givits. När du känner dig redo för att tävla kan du välja mellan hopp-, dressyr- och terrängtävling. Skriv en recension för Häst och ponny - Varsågod och rid! Häst Ponny varsågod och rid utspelar sig i spela 3D-miljö vilket innebär att du kan röra dig fritt på ridskolan och på tävlingsbanorna. Tänk på att du också är skyldig att hjälpa till att plocka undan t ex hinder, dressyrstaket mm efter avslutad tävling.

Häst och ponny Varsågod och rid. Så du behöver absolut inte gripas av panik om du inte råkar vara i närheten av A precis när du får startsignal. Rid inte fram för länge, om du inte startar bland de allra första är det oftast omöjligt att ge någon exakt starttid. I hoppning gör du halt nedanför domartornet vänstra hörnet ovanför läktaren och hälsar på domaren genom att du tar tyglarna i vänster hand. I hoppning räknar man ungefär 2 minuter per ekipage. På" var noga med att hålla reda på ditt startnummer och vem som startar innan dig för att undvika att man får stå matsedel vaggeryds kommun och vänta på dig eller efterlysa dig i högtalarna. På" tänk på att hästenponnyn ska orka med hela tävlingsdagen och kanske fler ryttare än dig 20x60 m får du rida runt hela banan så fort du kommer in i ridhuset tills du får startsignal. Detta gäller både hoppning och dressyr.

Joo, jag vet ;D hihi, har gjort det.Men när jag ska klicka på starta.När jag har valt häst och allting.

Och fortsätta med framridningen tills det blir din tur. I dressyr gäller vanlig uppvärmning med lösgörande övningar som på en lektion. Varsågod och ri" till start, de flesta enklare dressyrprogram går på" Kort ban" detta är endast riktlinjer, du hinner trava till A var du än befinner dig. Därefter ställer högt du in den i stallet och gör i ordning hästenponnyn och dess utrustning. Du har 45 sekunder på dig att påbörja din ritt efter startsignal. Därefter får du startsignal genom att speakern säger" Observera, då du får startsignal domaren ropar ditt namn ocheller blåser i en visselpipa skall du vända upp på medellinjen vid. En bra regel är att alltid vara på plats i god tid men inte rida fram hästenponnyn så mycket att den blir trött.

Vanlig uppvärmning med skritt, trav och lite galopp plus några språng på varje hinder på framhoppningen räcker i hoppning.När den som är före dig har avslutat sitt program får du rida in på tävlingsbanan och rida runt den i väntan på startsignal.