"schumbra" och kräver att papperet har mycket struktur, tex. Då får man riva sin misslyckade akvarell i bitar "No colour shift" Om hur man planerar sin målning finns

att läsa under. Hushållspapper : Med hushållspapper suger man upp överfödigt vatten.(även hushållspapper lämnar kvar ett mönster på ytan). Saltet suger då upp en del av den halvtorra färgen, varvid det underliggande papperets färg lättare lyser igenom. Här är ett exempel på att man inte måste måla allt, man "ser" fötter och vet att de är där fast man inte har målat dem. Hur gör jag blänk på olika ytor? Fjädrar är väldigt tacksamt att måla med just akvarellfärger, man kan måla på hur många lager färg och vatten som helstsuperavkopplande pyssel! Papper av högsta kvalitet är syrafritt och framställt av bomullslump. Man kan blanda alla olika sorter av akvarell, både torra och de i tub. Tekniken med pennan fungerar bäst då: Man skriver med flödig penna och kraftig text. Att skrapa med målarkniv : Man målar tjockt med färg och väntar några minuter och sedan drar man bort en del av färgen med en målarkniv, palettkniv eller liknande föremål. På fjädrarna ser man att jag dragit ut vattnet något utanför kanterna, för extra effekt. Man kan riva ut sidorna och använda som konstverk. Man kan ju stryka längs med ytan och få fram roliga effekter. Vattenfärg användes i sin tidiga västerländska barndom för att ersätta dyrare färger som tempera eller, senare, oljefärg, Man målade gärna så att det skulle likna dessa. Akvarell, jämte avledningar av ordet, är de mer fackmässiga termerna. Om du har svårt med skuggningarna så kan det vara för att vi ser bilden på det sätt som vi tror, kanske inte på det sätt som den faktiskt ser. Jag målade hela bilden förutom ögonen och nosens skuggor upp och ner och det gick faktiskt mycket bättre. Likaså kan man göra med en penseltopp och lutar man den lite så blir det också löv på ett träd. Ibland uppstår de spontant och kan då vara förargliga och oönskade. Nu kommer det att bli man tydliga kanter på färgfläckarna. Med den här tekniken går det att skapa olika mönster. Man kan strö på salt på blöt färg som får torka, det ger lite snö-effekter, se nedersta bilden.

Fingrarna är ett roligt sätt att måla med. Eller måla flödigt över hela teckningendet här mobil kan ju passa de avalon små barnen. Så gillar man mer klara färger.

Andra känner inget av ägglossningen.Rowling, som började ges ut 1997 och avslutades med en sjunde bok, Harry Potter och dödsrelikerna, som publicerades den.

Hur målar man med akvarellpennor

Genom att man först blanda en viss mängd vatten och färg och sedan tillsätta större mängd färg efter hand så får man fram effekter som skapar fördjupningar respektive ett nära perspektiv. Det man ser på en målning är alltså underlagets färg minus det som filtreras bort av akvarellfärgerna. Den korrekta benämningen på målartekniken är egentligen akvarellmålning. Ex dutta med man vit färg med en topz så att det blir blänkeffekt. Steg 2 Vänta några minuter och ta rent vatten i penseln som du droppar över på färgen. Testa dig fram med olika mängd vatten. Detta åstadkommer man enklast genom att placera maskeringtejp eller maskeringsmassa på pappret innan man börjar måla. Nästa färg målas på så att den något litet överlappar den första färgen.

Vitkvarell, tryck HÄR, både täckvitt och Chinese White (akvarellvitt) blir lite blåaktiga och täcker bara hjälpligt den underliggande färgen.Gousche och akvarell går också att använda på samma tavla, de är i princip n gouasche har enbart täckfärger, till skillnad mot akvarell.