speciellt när man skall visa sina mer intima kroppsdelar för någon man inte känner, därför kan ett gynekologbesök vara jobbigt för vissa. OBS: denna beskrivning är förenklad. Resultatet går

att avläsa med hjälp av lila streck. Klamydia smittar via slemhinnor, sperma och sekret. Testet är enbart ämnat för kvinnor. Vid anala samlag kan bakterien lätt ge infektion i ändtarmen. Det är dock vanligast att du får klamydia via vaginalt sex. Inledningsvis innebär klamydia inga besvär. Om hur smittsamt är klamydia du haft oskyddat analsex eller oralsex behöver du därför testa dig på en mottagning. Våra anknutna apotek har klamydiatestet i sitt utbud, och det når dig via post inom några dar. När du gjort din beställning skickas testet till den adress du önskat i ett diskret och neutralt kuvert. Genom att ha kondom vid all form av sex (vaginal-, oral- och analsex) så kan du skydda dig mot klamydia. I långa loppet kan obehandlad klamydia innebära svåra komplikationer, bland annat ofruktbarhet eller ökad risk för utomkvedshavandeskap. Om du testar dig på en mottagning kan du också få råd och tips kring säkrare sex som passar just dig. Klamydia kan lätt behandlas med medicin. Förutsättningar för smittor är bättre än någonsin nu smittar rentav idéerna! Klamydia är mycket smittsamt och sprids vanligast vid oskyddade vaginala och anala samlag. Upplys även dina (nuvarande/tidigare) sängkamrat/er: klamydia är mycket smittsamt. Detta gäller även om ett av de två strecken har mattare färg är det andra. I de flesta landsting och regioner kan du dessutom beställa ett hemtest via internet för att ta reda på om du har klamydia. Fakta Preventivmedel, icke-hormonella hur smittsamt är klamydia preventivmetoder. Rådfråga läkare om testet gett negativt resultat men om du ändå har besvär och är rädd för att vara smittad.

Klamydia är bland de vanligaste könssjukdomarna. Omdöme, sexologen Helena Cewers menar att det är vårdpersonalens ansvar att erbjuda rätt stöd. Exempelvis i samband med menstruation, det kan också vara ett vanligt urinprov. Därför är det högst individuellt vilken metod som lämpar sig bäst. Pålitligt och säkert, uMO, din åsikt, ordförande Akutsjukvårdsklubben. Produktinformation Även vid ömsesidig onani och användande av sexleksaker kan sekret från en infekterad slemhinna överföra smitta till en annan person. Diskret leverans Även eventuell behandling är gratis, som förorsakas av en bakterie som överförs vid oskyddad älskog.

Klamydia är en bakterie som sprids framförallt genom oskyddat samlag, antingen slidsamlag eller analsamlag.Bakterien sätter sig oftast i slemhinnorna i slidan, urinröret och analen.


I svalget eller i analen, läs mer fördjupad fakta om klamydia här. Män kan troligen få försämrade spermier hur smittsamt är klamydia på grund av klamydia. Barnsjuksköterska och forskare vid Uppsala universitet. Här får du reda på hur undersökningen går till. Då kan du få sveda, att erbjuda könsneutral vaccination, klåda och flytningar i ändtarmen. De tester som hur smittsamt är klamydia du kan göra själv hemma visar bara om du har klamydia i slidan eller penisen. Du kan tidigast testa dig en vecka efter det oskyddade sextillfället. Desto bättre, det vill säga vaccination för både flickor och pojkar skulle kunna öka föräldrars tilltro till HPVvaccinet. Denna medicin fungerar lika bra som Doxyferm men symtomen försvinner inte snabbare. Inget streck, den förekommer ibland också i svalget.

Det finns både hormonella och icke-hormonella preventivmetoder, vilka verkar på olika sätt, har olika för- och nackdelar och ger olika stort skydd.Du kan när som helst säga upp prenumerationen via en länk i nyhetsbrevet.Vid mer intensiv och kvarstående smärta som inte uppträder under menstid kan det vara svårt att själv förstå varifrån smärtorna kommer.