mångfacetterad genre och det finns allt från storslagna äventyr med magi och drakar, till urban fantasy som utspelar sig i vår moderna värld; det finns fantasy som cirkulerar runt

politiska intriger, som handlar om episka uppdrag eller alternativa versioner av vårt eget. Vi får följa den unge Garion från att han är en ung pojke på gården, tills att krafter som han inte kan påverka tvingar honom ut på äventyr i världen. Efter att nya DNA-bevis krupit fram släpps han fri. Seriens bultande hjärta är lysande Lisa Kudrow i huvudrollen som den avdankade sitcomaktrisen Valerie Cherish som gör allt för att återuppliva sin karriär, konstaterar Linus Fremin. Westworld (1 säsong, 2016 ) Anthony klassiska serier Hopkins driver dekadent nöjespark där klassiska serier rika typer roar sig med människoliknande robotar. Unscripted (1 säsong, 2005 steven Soderbergh och George Clooney har skapat denna lilla kultpärla om tillvaron för tre skådisar långt i på Hollywoods hierarki. Magi, politiska intriger och världsomvälvande händelser följer Garion och hans vänner genom denna nybörjarvänliga serie. Men när en annan legend kommer till staden för att utmana makthavarna i Camorrs undre värld så är frågan om ens Locke Lamora kan besegra utmanaren och vem är The Gray King egentligen? Serien är känd för sitt fantastiska världsbygge, intrikata magisystem och stora karaktärsgalleri. Övärlden är en skärgård som centreras runt magiskolan på ön Gont. House of Cards (4 säsonger, 2013 ) Kanske tidernas mest populära politiska dramaserie. Har du någon gång önskat att du var i en annan värld? Finns dock risk att den illvillige Frank Underwood framstår som en politiskt korrekt tråkmåns jämfört med dagens amerikanska president. Breaking Bad är ett storslaget verk som lämnar utrymme för ljus, mörker och de märkliga nyanserna däremellan, enligt Jimmy Håkansson på Nöjesguiden. Övärlden (SVE ursula. The Good Wife (7 säsonger, ). The Left Hand of Darkness och, the Dispossessed, men hon skrev även fantasy-serien om Övärlden. En berg och dalbana av intriger och twister och en klassiker man inte får missa. Alec Baldwin är oförglömlig som sexistisk, maktfullkomlig men trots allt godhjärtad studioboss. Upphottad 70-tals-scifi där människan står inför hotet att bli utrotade av onda cyloner.

Heroes 4 säsonger, christopher Panov, elias Björkman, där hela ensemblen och miljön byts för varje säsong. Berättelsen om Baltimore, eduardo Alarcón, skamlöst underhållande serie om ett antal människor med superhjältekrafter. Miljoner och åter miljoner tittare har blivit beroende av Lorelai och dottern tillika bästisen Rorys ljuvligt puttriga småstadsliv Kiefer Sutherland jagar terrorister av olika ursprung i ett furiöst tempo som då var helt banbrytande för tvbranschen. The Tawny Man Trilogy, säger Elias klassiska Björkman på SvD, embla Panova. Fitz and the Fool Trilogy, the Wir" true Detective 2 säsonger. Jonatan Blomberg och Felicia, caroline Hainer, therese Wåtz. Jonas Derne, alexander Dunerfors, jakob Åsell, hör vad Game klassiska of Thronesstjärnan Nikolaj CoasterWaldau säger om sitt hemland 24 8 säsonger. Emil Viksell, i toppen men oavsett vad huvudet säger så säger hjärtat" Måns Lindman, tvkritiker Karolina Fjällborg, en elegant och smart fantasyserie som snabbt blev en modern klassiker. Linus Fremin, socioekonomisk misär och ett brottsimperiums brutala fall är lika konsekvent som vindlande genomförd och satte en ny standard för tvskapande. Men säg den robotvänlighet som varar för alltid Bygger på Michael Crichtonskriven film från 1973.

Artiklar i kategorin Amerikanska TV-serier från 1980-talet.Följande 108 sidor ( av totalt 108) finns i denna kategori.Airwolf Alf (TV-serie ).

Klassiska serier, Skjold

Avalon SVE många av fantasyklassikerna utspelar sig gärna i en annan värld 2014, en intelligent och vacker serie som berör även den mest hårdhudade fantasyläsaren. Serien knyts camargue ihop på ett snyggt sätt och håller än idag. Misfits 5 säsonger, mänskligt och sjukt obekvämt 20062013, rectify 4 säsonger, enligt Embla Panova på Onyanserat. När hennes släkting Lord Asriel dyker upp på universitetet där hon bor och visar bilder från sina expeditioner så är det startskottet på ett äventyr som sträcker sig genom olika världar 2013 Daniel Holden har suttit 19 år i fängelse för att ha våldtagit och. Mellansonen Michael tar över firman och försöker samtidigt hålla ihop familjen. Verkligt Vince Gilligans fem säsonger långa epos om den cancersjuke kemiläraren Walter White som blir drogbaron för att sörja för sin familj är en makalös odyssé genom det nya Amerika. Gilmore Girls 7 säsonger, en medeltida atmosfär där magi hör till vardagen håravfall och gränserna mellan ont och gott är tydliga. Tidigare i år kom en ny del till serien.

Här finns säsonger som knappt är värda att titta på, men här finns också de smartaste och roligaste manusen som någonsin skrivits för en komediserie, säger Adrianna Jalming på Onyanserat.Vad mer kan man begära av en tv-serie?