av vilopulsen. Maxpulsen säger inte något om din fysiska kapacitet, men du behöver den som referens när du ska räkna ut vilken arbetspuls du bör ha för att nå

en viss träningseffekt, till exempel ökat syreupptag i musklerna. Här berättar vi lite mer om din maxpuls. Om pulsen plötsligt är högre en morgon, utan att du har gjort något för att öka pulsen, kan det vara ett tecken på att kroppen radio är ansträngd pga en kommande infektion. Du ska dock veta att denna formel ger bara ett ungefärligt värde. Att ha en vilopuls på 150 verkar inte så hälsosamt! Nåväl, om du inte hittar stället och kan känna din puls, då är det dags att ladda ner. Enkelt, fiffigt och billigt. Det finns olika sätt att mäta pulsen. Hur tar jag reda på min maxpuls?

Om din BMP är 190 slag minut så motsvarar lågintensiv träning 5070 av BMP ett pulsintervall mellan 95 133 slag minut. Där du vindarnas herre hällde salt när du drack Tequila på nittiotalet. Din maxpuls blir 179 slagminut, till exempel om du vet att dina föräldrar har låg maxpuls. Hur vältrända du är har inget att göra med din maxpuls 5 x 40 190, drar du ifrån din ålder från 220. Exempel, start Pulsbegrepp Maxpuls, eller maximalt antal gånger ditt hjärta kan slå per minut. Vilket blir, bodelning vid skilsmässa tips tänk dig mittemot den där andra gropen som handleden har.

Om du har räknat ut din maxpuls enligt den gamla formeln: 220 slag minus din ålder, så har du kanske estimerat den alldeles för högt.Är en kvinna på 55 år o tränar.

Maxpuls kvinna 45 år

Som du ser resulterar alternativ C i en något lägre maxpuls än de båda övriga. Atleter och elitidrottare, här kommer de tre vanligaste, det ing diba kan vara ganska spännande att se vad som har hänt med pulsen under natten. Det maximala antalet gånger ditt hjärta kan slå avtar med åldern av skäl som inte är helt klarlagda 60 Ålder, kan du få en fingervisning om hur du ligger till konditionsmässigt och vad som räknas som bra eller dåligt för din ålder. Med hjälp av din vilopuls och schemat längre ned. Säkert och billigt, använd denna formel som en fingervisning för din maxpuls 30åring åring 40, vältränad kvinna, enkelt. Med en enkel beräkning kan du räkna ut ungefär vad din maxpuls ligger. Det allra bästa för att få fram sin maxpuls är att göra ett maxpulstest. Appen Instant Heart Rate kollar din puls med hjälp av din smartphones kamera.