bara att hitta varandra, och för det ändamålet är sociala medier mycket användbara! Nu siktar vi in oss på att kombinera makens födelsedag den nionde februari med en

julgransplundring! Inlagd 14 juni, 2018 av Gunvor Sand Edwall Foto: Christer Wik Mitt barndomshem låg på en liten höjd invid en liten sjö, som är en del av Dalslands kanal. För en sån som jag, som är gravt beroende av dagliga och helst långa promenader, är halkan en grym fiende, och av rädsla för att falla spänner jag varenda liten muskel i kroppen, vilket ger en ömmande rygg och en fånig, trippande gångart som resultat. Att sitta utomhus under ett parasoll utan att frysa är ju bara helt gudomligt, och där utanför i parken hör jag barns lek och dunkandet av en boll som dunsar ner från basketkorgen. Inlagd 12 juli, 2018 av, gunvor Sand Edwall, foto: Magnus Neideman / SvD / scanpix. På en grov känga kan de nästan se lite coola. Sommaren är som den är, blev som den blev, och varje dag med mild honungssol, badtemperaturer över tjugo grader, kräftor, vänner att återse och alla miljoner stjärnor däruppe på himlavalvet är en gåva. Plötsligt blir det lättare att andas, och jag känner något som närmast kan liknas vid hopp. Det är morgondopp och kvällsdopp och ett antal andra dopp däremellan. Båttrafiken utgjordes på den tiden mest av ett par turbåtar, lastfartyg på väg till något av alla de pappersbruk som fortfarande var i drift samt bogserbåtar med timmermosor på släp. Nej, ombord på Minerva vankas det snabba pastarätter, sill och dill och färskpotatis, melon och parmaskinka och sallader på färskt och fräscht. Och jag minns makens och min vintersemester, en resa Vänern runt, som vi länge hade planerat att göra för att få en uppfattning om hur våra sommarhamnar ser ut på vintern. Där lärde jag mig simma, och när M/S Storholmen kom forsande ute på sjön, skyndade jag nerför backen, kastade av mig kläderna, slängde mig i sjön och inväntade de ljuvliga svallvågorna. Det kan naturligtvis tyckas märkligt att en vinterhatare som jag utsatte mig för allt detta, men jag tog det som en utmaning och var till slut tvungen att skratta åt det komiska och helt absurda i det hela. Lägenheten är varm och instängd, kylskåpet ödsligt och fönsterbrädorna helt tomma, eftersom våra krukväxter är fosterhemsplacerade sen mitten av juni. Nya stater bildades, och allt fler utvecklades i demokratisk riktning. Och nej, tips sm jag har inte ändrat uppfattning om vintern, om nu någon skulle få för sig det. Frukost Guesthouse Harriet Muminvärlden, bekvämligheter Guesthouse Harriet 8 rum, nära stranden. Men fortfarande finns det vackra ljud som jag hör och som jag passar på att njuta av så länge jag kan. Och allt tog vi för givet. Förra året premiärbadade jag den tolfte juli i år någon gång i maj, och doppen kan redan räknas i hundratal.

Muminlandet nådendal

Det är trollhättan både härligt och lite ensamt. Och maken kände mycket väl, denna båt och vår har ju haft sin båtplats vid samma brygga. Och lunchen ombord smakade fantastiskt, och då hjälper med ingenting, där de hade köpt båten. Det får stå för dem, det globala hotet mot miljön, till och med den vackraste sommardag. Verkar vinterhelvetet bara fortsätta och fortsätta och fortsätta. Jag har helt enkelt accepterat att jag är den jag. När vi började prata med båtens besättning. När skatorna har börjat se sig om efter nya boplatser i lämpliga träd 2017 av Gunvor Sand Edwall, sensommaren en gåva utan krav på motprestation Inlagd 3 augusti.

I Muminvärlden muminlandet den mycket populära temaparken bara några timmar från Stockholm med båt träffar du Mumintrollet, Lilla.där konstgjorda, muminlandet i, nådendal är det några människor som tar hela förtjänsten!

Från alla håll och kanter kom nu sömndruckna varelser springande och snubblande för södra allegatan att höra vad som hade hänt. Tills våren kommer eller åtminstone snöröjningen har kommit ikapp. Så det ljudet stör häst hopp spel mig inte heller.

Tre månader; nu borde vintern vara slut.Nu vill jag städa.