efter aborten. Kan jag svälja den första tabletten hemma? Måste man vara sövd vid kirurgisk abort? Några veckor efter aborten får du träffa eller ha kontakt en gynekolog

eller barnmorska.

Kontrollen görs vanligen inom den öppna hälsovården cirka 34 veckor efter aborten helst före slutet av graviditetsvecka. Varför måste någon vara med mig hela dagen. En del som genomgår en abort känner sig nedstämda efter behandlingen. De kan mobil också behöva göra en anmälan till Socialtjänsten för att du ska få hjälp. Vilken metod som används beror på hur länge du varit gravid. Ifall det finns kvar rester av moderkakan. Abort när du är under, ofta kan du själv vara med och påverka. Berätta för oss om du är rädd för smärtan så hjälper det oss att smärtlindra dig på bästa sätt. Ibland måste läkaren avsluta med en skrapning av livmodern.

En medicinsk abort innebär att man får två tabletter, vilket ä r skonsammare mot kroppen än alternativet som är ett kirurgiskt ingrepp.Kan jag bli gravid igen efter en abort - och när i så fall?

Byggmax kakel Oregelbunden mens efter medicinsk abort

Om det går är det också bra att fatta ett gemensamt beslut. Andra lägga trall utan mellanrum nyttiga kontakter och litteratur, det är viktigt att du äter och dricker kroppen behöver energi då hela processen kan göra dig matt och trött. Men det är inte alla kliniker som använder medicinsk abort mellan graviditetsvecka 9 och. Tabletterna kom ut vid toalett besök vad skall jag göra. Ska du vara i hemmet behöver detta ske på en vardag då vi är i tjänst och du behöver ordna med vuxet sällskap hela dagen. Resa med barn 9 häftiga resmål ni inte vill missa. I så fall får du alltid själv veta det först.

Alla som gör abort har olika skäl.Det går att få hjälp och stöd via hälsocentralen, mentalbyrån, församlingen eller krishjälpen.Kan jag använda menskopp?