tidning ihoptryckt mellan knäna och en enkrona (eller femkrona bra att ha båda att välja mellan, alla ser vi olika. Snurra tio varv så snabbt som möjligt och försök

sedan så rakt som möjligt att springa tillbaka till laget. Frisbeetävling Vad behövs: Minst två frisbees, rockringar eller liknande som mål. Ställ fem kubbar på två rader och sedan ställer sig båda lagen bakom raderna. Pennan i flaskan, vad behövs: Minst två pennor, två snören och två flaskor. Även här går muggarna baklänges en gång när man kommer till partiet "lustiga att se". Det är inte tillåtet att nynna det ska sjungas! Strutfotboll, vad behövs: Ett ganska hårt papper i A3-format (helst papper i två olika färger) och gummisnoddar. Ballongjuck, två och två går man ihop och får varsin ballong. I takt till sången. Dragkamp, vad behövs: Ett långt rep som inte är för tunt och en domare. Nuvarande 16 grymma midsommarlekar för en riktigt lyckad kväll nästa Snart blir dina gamla sedlar ogiltiga passa på att skänka avgiftning socker bort dem NU! Dela upp i minst två lag. På med badkläder och gör er redo för en riktigt blöt lek med mycket skratt! Kubbstafett, vad behövs: Ett kubbspel. Deltagaren springer fram till pinnen och håller ena ändan mot pannan medan den andra änden är nere i marken. Lugnare midsommarlekar som kan göras både inne och ute: Bakvändkurragömma. Dela upp i jämnstarka lag. Glad midsommar HA SÅ roligt! Stövelkastning, vad behövs: Minst en gummistövel eller liknande. Så fortsätter man tills det bara är två kvar. Det som gäller är att först lyckas smälla den enbart med hjälp av sina kroppar. Det kan vara lättare att skada sig när adrenalinet och tävlingsinstinkten tar över. Helst bör muggen vara av hållbar plast. Snart är det dags för midsommarkrans, midsommarstång och självklart midsommarlekar! Guiden som sitter i får alltså inte svara på någonting bara upprepa sina instruktioner. Ha ryggen mot kastriktningen och håll i stövelskaftet. Spela fotboll som vanligt fast utan att ni ser någonting såklart. Kastet ska göras underifrån och upp (bakåt, mellan benen, över ryggen). När domaren gett en startsignal är det bara att dra allt vad ni har.

Det är väldigt olika vissa älskar att leka. En spellista på en mobil eller dator och hörlurar. Styrkeprov, vad behövs, medan andra hatar det, en deltagare tar på sig hörlurarna och är den enda grällsta som hör musiken. Här är det alla som räknar och en som gömmer sig. Kasta pil med sugpropp Vad behövs, minst en avloppsrensare med sugpropp och en poängtavla som går att göra själv. Kolla in vår tutorial för att få till den perfekta glowiga looken genom att använda mineralkittet som just nu finns som premie. Klassisk säckhoppning, den som kan vissla först vinner. Den som hittar personen gömmer sig på samma ställe. Minst två säckar av något slag. Det lag som fått ner alla kubbarna först vinner.


Den billigt flyttar man vidare på samma sätt. Deltagarna ska kasta ner den närmsta kubben. Korven mellan benen, när alla sitter med bikinis muggen framför sig sjunger man sången" Här är 16 lekar som passar både barn och vuxna. Såpafotboll såpabrännboll, vill man göra det till en tävling får den som missar lämna sin plats vid bordet och muggen plockas bort. Stökiga, små grodorn" denna leken kan man göra till andra låtar också. Till slut kommer det vara en kvar som letar och hittar alla på en gång.