det gör ont eller på annat sätt känns obehagligt. Var kan jag få hjälp? Prov för jästsvamp kan tas som vanlig bakteriell odling. Därför kan du inte jämföra

dig med någon annan. Nagelprov kan tas både från själva nageln, genom att ta en bit, men bäst är att skrapa djupt under nageln. Barn/ungdomar drabbas mest av besvär i hårbotten och ansikte, medan de andra formerna av trådsvampinfektioner är vanligare hos svamp vuxna. De finns överallt på kroppen. Annons, annons, jästsvampar förekommer i de flesta fall som normalflora på huden hos friska människor, men kan framkalla infektioner hos personer med nedsatt immunförsvar (så kallade opportunistiska infektioner). Fotsvamp tros vara världens vanligaste svampinfektion. Provet för odling och direktprov för mikroskopi tas från den fjällande kanten av utslaget, alternativt från hårstrån. Könssjukdomar, om du har haft sex med någon och får knottror som ser ut som vårtor eller blåsor på, i eller runt underlivet efter det kan det bero på en könssjukdom. Man kan även få små blödningar som ger en blåaktig missfärgning där flatlössen bitit. Sköra slemhinnor kan leda till att det gör ont och att du får små sår i slidan.

Dessutom är risken större att du får eller överför en könssjukdom om du har vaginala samlag samtidigt som du har svamp. Det läker av sig själv, i flesta fall räcker med lokal behandling. Och det kan också kännas knottrigt eller räfflat. Men i vissa fall behöver man sätta in tablettbehandling för att uppnå god effekt då är svampodling ett måste. Vid stark klåda och en vit och grynig flytning kan också ibland vara klar och tunn har man troligen råkat ut för en svampinfektion i underlivet. Behandlingen tar mellan två veckor upp till tolv månader.

Yttre faktorer som ökar risken för infektion är hög temperatur och hög luftfuktighet. Symtomen vid en svampinfektion kan variera stort beroende på typ av svamp och vilken del av kroppen som är infekterad. Orsaker till svamp i underlivet blåsor att man får en svampinfektion. Kliar eller som du undrar över kan du gå till en ungdomsmottagning. Mollusker ger upphov till 25 mm stora blåsor. Ibland kan både bakterier och svampar infektera samma hudområde.

Ibland kan också penisskaftet, pungen eller ljumskarna bli röda, torra och fnasiga.2 olika typer av könsherpes, det finns två olika sorters herpes virus som kan smitta till underlivet.