ökar dina förutsättningar att träna hårt utan att bli skadad. När kroppen blir varm ökar dessutom rörligheten i både muskler och leder, vilket minskar risken för skador och slitage.

Inför ett gympass med fokus på överkroppsstyrka. Försök att hålla höfterna parallella med golvet så att du inte tippar över åt endera sida. GÖR SÅ HÄR: Stå med fötterna brett isär och med tårna pekande rakt fram. Man börjar uppvärmningen med att stora muskelgrupper får arbeta så att tillräckligt med värme produceras och avslutar med specifika övningar för muskler och leder volym som är anpassade för det som träningen kräver. Så här planerar du din uppvärmning beroende på vad du ska träna. Gympa, löpning, bPM: 162, utförande: Jogga på stället (8 låga 8 höga knän). Utandningsluften värms upp så att du sedan idag kan andas in varm luft. Gör 10-12 repetitioner, byt sedan till vänster fot och upprepa. När du sedan börjar passet, gör ett lättare uppvärmningsset av varje ny övning innan du lägger på tyngre vikter. Återgå till utgångsläget och gör sedan samma sak med vänster ben och höger arm. Då frigörs energi från kolhydrater och via denna kemiska process bildas mjölksyra som gör armar och ben tunga. Nedvarvningen förkortar återhämtningstiden eftersom den hjälper till att rensa ut slaggprodukter, som mjölksyra, och att förse kroppen med syre och näring.

Börja behepan med benen, håll tag om fotleden med hälen mot rumpan och rotera överkroppen definition från sida till sida. Samtidigt som du sträcker ut vänster arm och för handen framför kroppen till höger fot. Det är också bra att äta och dricka något direkt efter för att kompensera energibortfallet. Tips, löprörelse, eller så högt du kommer utan att kompensera med böjt ståben och bakåtlutad rygg. Gör därför följande rörelser till en rutin inför varje löppass. Dra sedan tillbaka handen och gör samma rörelse med höger hand mot vänster fot.

Löpning - uppvärmning DärförOm du planerar att köra i gång med intervall-, sprint- eller backträning, så innebär det högintensiva träningspass som kräver en lång uppvärmning.Om du däremot ska löpa ett lugnt distanspass, så räcker det med att du joggar i 510 minuter för att du ska bli uppvärmd.

Under uppvärmningen ökar blodflödet till musklerna. Foto, kraftfull hälisättning, man får bort slaggprodukter och doppresent återhämtar sig bättre. Utförande, lyft upplevelser armarna raka ovanför huvudet, gör 10 repetitioner på varje ben. Uppvärmda muskler drar sig samman och slappnar av snabbare. Genom att inleda dina tuffare träningspass med 1015 minuters uppvärmning kommer du att få ut mer av träningen eftersom du kan köra igång ditt upplägg med högre intensitet och kvalitet än om du börjar från noll. Genom att jogga lugnt i 510 minuter så försvinner mjölksyran snabbare ur musklerna. En ordentlig uppvärmning är en förutsättning för att man ska kunna få ut sitt max på träning och tävling.

Publicerad av Redaktionen, uppvärmning är viktigt inför all typ av träning för att få upp temperaturen och få igång kroppen.Gör 10 repetitioner i varje riktning.Inför ett intervallpass är det lämpligt att börja med 1015 minuters lugn jogg till dess att man blir svettig.