på webben och du hittar den här. När det gäller mer intensiv träning kan det vara bra att låta kroppen vänja sig och känna efter så att inte muskler

och senor blir överbelastade genom att du börjar träna för hårt, för snabbt. Som exempel kan man nämna att ordinationen mot depression är aerob (konditions) träning eller muskelstärkande träning. Oftast läker inflammationen av sig själv. Fakta Övervikt och följdsjukdomar, hemorrojder, mer än hälften av alla svenskar över 50 år har hemorrojder. Det är alltså utsöndringen av dessa fyra ämnen som gör att vi mår så bra omedelbart efter ett träningspass. Därför är det rimligt att träning hjälper till att minska effekterna av, och till och med påskynda tillfrisknandet från, en depression. Hjärnskärpa, de kortsiktiga effekterna är inte begränsade till den sköna känslan. Ta det försiktigt i början, när man börjar träna är det bra att ta det försiktigt i början. Långsiktiga effekter, bromsar hjärnans åldrande, att träning gör så att kroppen håller sig i form bättre längre upp i åldrarna är välkänt. Allsidig träning innebär att man tränar både kondition och muskelstyrka växelvis under träningspassen, och att man tränar de flesta muskelgrupperna i kroppen. Nedan följer några exempel på varför träningen är en investering för en frisk kropp och inte minst en välmående själ. Hemorrojder är små, blodfyllda knutor som från början sitter precis innanför, men senare också utanför, ändtarmsöppningen. Träna inte med feber, man ska inte träna om man har en infektion i kroppen, som till exempel en förkylning. För en nybörjare räcker vad gör träning för kroppen det att hålla sig mellan 50 och 70 procent av maxpulsen för att öka sin kondition. Vill man träna intensivare kan man göra det genom intervallträning, det vill säga att under någon eller några minuter öka tempot för att sedan ta det lugnare igen. De flesta av oss som tränar har nog en känsla av att det påverkar hjärnan, för visst känns det skönt även i psyket efter ett träningspass? Hjärtat, som också är en muskel, blir starkare av träning. Vanlig gympa brukar ge en lagom intensiv, allsidig träning. Riskerna i motionsspåret är i övrigt förhållandevis små. Bra skor kan också förebygga skador vid många typer av träning. När man tillfrisknar nybildas hjärnceller, och vi vet ju redan att detta är en av effekterna av fysisk träning. Att hitta ett sätt att minska risken för insjuknande med flera tiotals procent är häpnadsväckande höga siffror, men det stannar inte med detta. För att vi ska må bra och skydda oss från skador kräver kroppen rörelse. Viktigt att värma upp, det är bra att börja träningen lugnt för att värma upp musklerna. Den positiva effekten kommer även om man inte har motionerat tidigare i livet, så precis som med effekterna på kroppen så är det aldrig för sent. Alkohol är vätskedrivande och eftersom man dessutom svettas när man tränar kan man lätt bli uttorkad om man tränar med alkohol i kroppen. Att allt fler svenskar drabbas av folksjukdomen sömnapné kan förklaras med att vi blir allt fetare.

Kondition är en färskvara, det vill säga man behöver underhålla den genom att fortsätta att träna regelbundet. Att träna regelbundet är viktigt för att behålla en god fysik och för att bygga muskler. Om man vill börja motionera mer kan man börja med att lägga till träning. Två av hjärnans sjukdomar som framför allt men inte enbart drabbar personer som kommit upp lite papegojtulpan i åren. Spinning, redan vid hälften av maxpulsen förbättras konditionen. Prostatan och brösten, motion flera gånger i veckan i medelåldern minskar risken med så mycket som femtio procent.

Läkaren: Det finns starka bevis för att det är den allra bästa medicinen.

Dessutom påverkas koordination och motorik negativt när man druckit. Positiv effekt på utmattningssyndrom och mycket mer. En del av oss är till påverka synonym och med mest ute efter denna känsla och det är kanske det som drar oss ut i löpspåret eller till gymmet.