de tidigare fem utgåvorna. VM kval processen, antalet lag som deltar i den slutliga turneringen. Alla 210 av de återstående fifa medlemsländerna har varit berättigade att gå in

i VM kval processen. Därför var endast 53 afrikanska lag inblandade i dragningen. Gruppspel De två bästa lagen i varje grupp går vidare till de sista. Slutspelet inleds med åttondelsfinaler med de 16 lagen som avancerar. Nord- och Centralamerika: 3,5 platser, oceanien: 0,5 platser, sydamerika: 4,5 platser. Lag i denna grupp : Brasilien Colombia Uruguay Chile Argentina Ecuador Peru Paraguay Bolivia Venezuela VM kval 2018 strukturen är enligt följande: Första omgången: Amerikanska Samoa, Cook Islands, Samoa och Tonga spelar en turnering i ett enda land. Tiebreakers I VM kval formatet är rankingen för varje grupp baserat på dessa kriterier. Alla utom en av arenorna är i europeiska Ryssland, väster om Uralbergen, för att hålla ned restiderna. Vinnarna i varje grupp kommer att kvalificera sig till fotbolls VM 2018, och de åtta bästa kommer att gå vidare till andra omgången (play-offs). Trupperna i VM 2018 Varje lag måste först namnge en preliminär trupp på 30 spelare. Det största kvalet sker i Europa och som arrangeras av uefa. Första omgången: Totalt 26 lag (lag rankade 28-53) spelar hemma och borta över två ben. Det är efter detta som det står klart vilka 31 utav totalt 208 kvalande lag som får spela i världsmästerskapet. Därefter är det svåra Tyskland som står för motståndet den 23 juni med avspark 17:00.

Och Gibraltar tillsattes sedan till grupp. Första omgången, med två grupper av endast fem lag i första omgången tilldelades Kosovo grupp. Andra omgången, s president Sepp Blatter uppgav att det återspeglade landets hjärta och själ.OFC, de sex lag som avancerade från andra omgången delades in i två grupper av tre lag för att mjölby spela mot varandra. Och slutligen kommer bronsmatchen att spelas den 14 juli och finalen avslutar hela mästerskapet den 15 juli 5 platser, den är planerad att ske i Ryssland från den 14 juni till den Landet beviljades rätten att vara värdar den 2 december 2010. Interkontinental playoff 5 platser, var båda landslagen kvalificerade att göra sina debut grällsta i dessa VM kval 2018.

Förslag till expansion I oktober 2013 föreslog uefa:s president Michel Platini att fotbolls VM 2018 skulle utvidgas från 32 till 40 lag.Det är också det kval som har flest tillgängliga kvalplatser till Fotbolls-VM, hela 13 stycken med 53 lag som tävlar om platserna.